شواهد تازه از احتمال وقفه در شیوع «کرونای جدید» با گرم شدن هوا

محققان به شواهد تازه‌ای از احتمال وقفه در شیوع ویروس کرونای جدید با گرم شدن زمین در نیمکره شمالی دست یافته‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، چهار گروه تحقیقی مستقل در آمریکا، استرالیا و چین که در حال تحقیق بر روی اثرات دما و رطوبت هوا بر روی ویروس «کرونای جدید» و بیماری ناشی از آن «کووید-۱۹» هستند می‌گویند بیشترین شیوع این بیماری در مناطقی با آب و هوای سرد و خشک بوده است. 

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته در صورتی که نتیجه‌گیری این محققان درست باشد گرم شدن هوا در ماه‌های تابستان ممکن است با وقفه در پیشروی ویروس «کرونا» در مناطق معتدل و پرجمعیت نیمکره شمالی کره زمین همراه باشد. 

برخی از محققان گفته‌اند حتی در صورت وقوع این سناریو، «کووید-۱۹» با افت مجدد دما و رطوبت در فصل پاییز که شرایط مناسبی برای بقا و انتقال ویروس «کرونای جدید» (SARS-Cov-2) پدید می‌آورد بازخواهد گشت.

این چهار مطالعه علمی که پژوهشگران یافته‌های آن را سریعتر در دسترس جامعه علمی قرار داده‌اند هنوز مورد داوری متخصصان مجله علمی (روندی که در مقالات پژوهشی به آن داوری همتایان گفته می‌شود) قرار نگرفته‌اند. 

دانشمندان آمریکایی گفته‌اند با در اختیار داشتن داده‌های بیشتر ممکن است بتوان به کشف الگوهای فصلی در رفتار این ویروس نائل آمد و اقدام به پیش‌‌بینی شیوع بیماری و به‌کارگیری تدابیر مقتضی برای آن کرد. 

این ۴ پژوهش، حاصل داده‌های جمع‌آوری‌شده از بیماران طی ۶ هفته نخست اپیدمی بیماری  هستند، بنابراین یافته‌های آن مقدماتی‌‌اند و باید در تفسیر آنها جوانب احتیاط را در نظر گرفت.

بسیاری از کارشناسان مسائل سلامت در سازمان جهانی بهداشت که جزو همکاران این پژوهش‌ها نبوده‌اند گفته‌اند هنوز برای رسیدن به جمع‌بندی درباره رفتارهای فصلی ویروس کرونا زود است. 

با آنکه بسیاری از دیگر گونه‌های ویروس کرونا که باعث ایجاد آنفولانزا و سرماخوردگی‌های عادی می‌شوند رفتار فصلی دارند کارشناسان مسائل پزشکی می‌گویند این شواهد برای قضاوت درباره الگوی رفتار فصلی کرونای جدید کافی نیست.


مطالعه جدید در مورد ماندگاری کرونا روی سطوح مختلف

نتایج یک بررسی جدید در مورد میزان ماندگاری ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف که در نشریه پزشکی نیوانگلند منتشر شده نشان می‌دهد این ویروس روی سطوح مختلف از چند ساعت تا چند روز فعال می‌ماند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، بررسی یادشده حاکی است ویروس کرونا از چند ساعت تا چند روز بر روی سطوح مختلف سالم و فعال باقی می‌ماند و حتی می‌تواند تا چند ساعت در هوا معلق باقی مانده و در صورت ورود به دستگاه تنفسی دیگر افراد آنها را آلوده کند.

پژوهش یادشده در مورد چرخه عمر این ویروس اطلاعات ارزشمندی را در اختیار علاقمندان قرار می‌دهد ولی بدان معنا نیست که ویروس یادشده بتواند توانایی خود را برای ایجاد عفونت به یک میزان و بدون افت بر روی سطوح مختلف حفظ کند یا به سادگی از طریق هوا منتقل شود.
 

معلق مانده در هوا تا ۳ ساعت

در این تحقیق که با همکاری محققان آمریکایی مختلف انجام شده، برای بررسی میزان ثبات و ماندگاری ویروس کرونا از دستگاهی به منظور شبیه سازی سرفه انسان‌ها و انتقال ذرات ویروس حامل کرونا به هوا استفاده شده است. بررسی مذکور ثابت کرد که ویروس یادشده تا سه ساعت در هوا فعال باقی می‌ماند.
 

۴ ساعت روی مس، ۲۴ ساعت روی مقوا، ۳ روز روی پلاستیک

از سوی دیگر ویروس کرونا تا چهار ساعت بر روی مس، تا ۲۴ ساعت بر روی مقوا، حداکثر دو تا سه روز بر روی پلاستیک و سطوح استیل فعال باقی می‌ماند.

البته باید توجه داشت که هنوز به طور دقیق مشخص نیست ویروس فعال باقی مانده بر روی سطوح گوناگون یا در هوا تا چه حد توان تخریبی خود را حفظ می‌کند ولی باید جانب احتیاط را در این زمینه رعایت کرد و وسایل مختلف را قبل از استفاده شستشو کرد یا برای مدت دو تا سه روز در محلی نگهداری کرد تا هرگونه آلودگی ویروسی آن از بین برود.

از جمله عواملی که می‌توانند عمر ویروس کرونا را بر روی سطوح مختلف و در هوا کوتاه‌تر کنند، میزان نور و میزان گرما هستند.

افزایش گرما و تشدید نور تابیده شده می‌توانند به نابودی ویروس مذکور کمک کنند. همچنین افراد برای آلوده شدن به این ویروس باید در معرض حجم زیاد و قابل توجهی از آن قرار بگیرند. 

کرونای جدید یکی از ۷ نوع ویروس شناخته شده «کرونا» است که باعث ایجاد بیماری در انسان می‌شود. ۴ گونه از این نوع ویروس‌ها علائمی شبیه سرماخوردگی خفیف ایجاد می‌کنند و سه گونه دیگر باعث ایجاد بیماری‌های حاد تنفسی می‌شوند که در مواردی به مرگ منجر می‌شود. 

سازمان جهانی بهداشت بعد از ابتلای بیش از ۱۲۱ هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری آن را «همه‌گیر جهانی» اعلام کرد.


منبع: 
1. فارس / شواهد تازه از احتمال وقفه در شیوع «کرونای جدید» با گرم شدن هوا
2. مهر / مطالعه جدید در مورد ماندگاری کرونا روی سطوح مختلف